📦 GRATIS Levering: over 699,-

📦 Hurtig Levering: 1-3 hverdage

📦 Prismatch & fri retur: 14 dage

Hvorfor er den rigtige motorolie så vigtig?

Hvorfor er den rigtige motorolie så vigtig?

Christian Gram |

Du kender det godt, sikkert lidt for godt.

Du synes, at du passer og plejer din bil, som man skal, men alligevel dukker der nye udfordringer op – og nye regninger. Det er selvfølgelige uundgåeligt, at din bil skal forbi et værksted fra tid til anden, men der er nogle helt basale tiltag, du selv kan gøre, for at udskyde det. Det er, hvad denne artikel vil fokusere på. Her kommer vi med nogle fundamentale tips til din motorolie, som giver dig ekstra kilometer i din bil, inden du behøver at bekymre dig om næste værkstedsbesøg.

Hvorfor er motorolien så vigtig?

Et af de mest simple tips til at give din motor mere liv er ved at være konsistent med dit olieskifte. Hvis du får bygget en god rutine, hvor du bruger kvalitetsprodukter, vil du være i stand til at få en endnu længere levetid på din motor, da du vil opleve mindre slidtage.

Motoroliens fornemste opgave er at smøre din motor og reducere friktion mellem de forskellige bevægelige dele. Der findes mange forskellige kvaliteter af motorolie, så det er vigtigt at bruge den kvalitet, som din bils instruktionsbog beskriver. Så er du helt sikker på, at din olie lever op til de krav og funktioner, som er påkrævet ved netop din type bil.

At være opmærksom på sin motorolie er en nem måde, hvorpå man kan spare mange penge på sigt. Det giver længere liv til din motor med færre mekanikerregninger, ligesom det optimerer selve forbruget af olien.

Blanding af oliefabrikanter: Lige børn leger bedst 

Du kan sagtens blande motorolie fra forskellige leverandører, hvis du står med en rest fra tidligere. Dog kun hvis det er samme kvalitet. Det er som at blande juice fra to appelsin sorter – det går helt fint. Omvendt, så reduceres oliens egenskaber, hvis du blander med forskellige kvaliteter – som hvis du blander appelsin og æble juice. Det bliver aldrig rigtig godt, selvom det godt kan drikkes på den korte bane. Derfor vil vi altid anbefale, at du kører på den rene kvalitet, som din instruktionsbog foreskriver, da det giver den bedste ydeevne.  

Hos Carbix har vi et stort udvalg af forskellige Bardahl motorolier på lager, som giver dig optimale egenskaber og sikrer din motors vedligehold.

Hvis du modtager denne mail er sandsynligheden, for at du kan skifte din egen motorolie, rimelig høj.

Vi tillader os i hvert fald at lave den antagelse, så det bruger vi ikke tid på her. Hvis du skulle være tvivl, så findes der en masse gode guides på nettet, som kan være behjælpelige for dig.

Skil dig forsvarligt af med den brugte motorolie!

En vigtig pointe at tilføje i disse tider er, at man skal skille sig af med den brugte motorolie på forsvarlig vis. Det er ikke hos alle, at det er en selvfølge, så det vil vi naturligvis her hos Carbix opfordre til. En nem måde at gøre det på er, at bruge den beholder, som din nye motorolie kommer i. Så hælder du den gamle over og skiller dig af med det på genbrugsstationen. Let og ligetil.

Lidt ekstra tricks fra handskerummet

otorolien har ikke kun til opgave at sikre, at din motor er en velsmurt maskine. Den har også en anden opgave, nemlig at forhindre rust, aflejringer og forebygge slamdannelse. Det er ikke altid, at motorolien kan klare dette alene, hvorfor olieadditiver er meget interessante at tilføje. Du hælder blot olieadditivet i, inden du skifter din motorolie. Hermed får du alt slam, aflejringer og lignende tømt fra motoren, inden du påfylder den nye olie.

I den nye olie, vil der som regel også være additiver som standard. Dog vil det ofte være en god idé at tilføre ekstra olieadditiv ved olieskiftet, da det giver en øget fylde, som sikrer en stærk hinde

Hos Carbix er vores Bardah B2 Olieadditiv et af vores mest populære produkter til jobbet.

Brændstofadditiver til beskyttelses af forbrændingssystemet

I takt med et øget fokus på reducering af CO2 udslip opleves ligeledes flere og flere problemer med vores motorer. Det kommer gennem den øgede mængde af bioethanol – eller biobrændsel – som blandes i benzin og diesel. Her i 2020 er vi netop røget op på 10% bioethanol, så det er ikke små, ligegyldige mængder, vi har med at gøre. Det slider på motoren og kan sammenlignes med, at du har en kaffemaskine, som skal afkalkes fra tid til anden – ellers bliver det tungere og tungere at få gang i morgenkaffen.

Her er brændstofadditiver en hjælpende hånd, da det giver en øget beskyttelse mod snavs og forskellige aflejringer i benzinindsprøjtningssystemer, som ellers ville medføre nedsat benzinøkonomi, nedsat accelerationsevne og en forringet ydeevne. Det sikrer desuden, at hele systemet – inklusiv dyser, ventiler, pumper og forbrændingskamre – renses og beskyttes optimalt. Slutteligt giver det en mere optimal luftcirkulation i de forskellige forbrændingskamre, som sikrer en mere jævn tomgang i bilen og en renene forbrænding.

Hos Carbix er vi bevidste om, at en velholdt bil betyder færre udgifter og bedre ydeevne. Derfor har vi flere produkter, der kan hjælpe dig med at sikre en ren og optimeret motor. Vi har produkter til både benzin samt diesel motorer,  så du altid kun har behov for en destination, når det drejer sig om produkter til optimal drift af din bil.

Vi håber, at du har fundet artiklen brugbar. Måske endda fået en smule inspiration til, hvordan du bedst muligt vedligeholder din bil og din motor? Hos Carbix har vi desuden et bredt sortiment af andre plejeprodukter til din bil samt forskellige olier og kemiprodukter, som du kan udforske.