📦 GRATIS Levering: over 699,-

📦 Hurtig Levering: 1-3 hverdage

📦 Prismatch & fri retur: 14 dage

Få din bil til at skinne igen

Få din bil til at skinne igen

Morten Gram |

Optimal rengøring af din bils ydre virker måske som en simpel opgave. Det kan det også være i de fleste tilfælde. Dog er det nemt at komme til at lave småskader og ridser, hvis du selv giver dig i kast med det. I denne guide får du vores ABC til, hvordan du giver din bil en god vask og slipper for at bruge penge på vaskehallen.

Håndvask sikrer kvaliteten

Resultater opnået med knofedt er nogle gange de bedste. Dette gælder også indenfor pleje af din bil. En håndvask af bilen giver dig mulighed for at sikre kontrollen og øge kvaliteten, som du ikke finder med andre mere moderne tilgange. Det er altså særpræget luksus, du kan give din bil. Med blot en god vaskesvamp eller vaskehandske samt Autoglym UHD Shampoo kan du komme i gang med få din bil til at skinne, som var den lige kørt over forhandleres kantsten. Shampooen laver en skum, som løfter skidt og snavs fra bilen. Skummen er så tyk, at den bliver siddende på lodrette overflader, så du ikke skal bekymre dig, om den glider af. Desuden er den pH-neutral, så du oplever ingen negativ effekt i bils lakering.

Så er det bare at give sig i kast. Det er ærligt arbejde, det er lige til, og følelsen er svær at slå, når er færdig.

Effektiv vask med skumlanse

Hvis du er til den mere moderne løsning, så er der også råd for det. Vask med skumlanse giver et rigtig godt resultat, når det drejer sig om at få dækket bilen effektivt ind i diverse vaskeprodukter. Desuden mindsker du vandforbruget, hvorfor det er en lidt grønnere tilgang.  Tilgangen med skumlanse deles op i en forvask efterfulgt af primær vask. Til slut afrundes hele seancen med en god voks behandling.

Forvask

Når du skal vaske din bil med skumlanse, er det vigtigt, at du først får fjernet den snavs, som sidder på bilen med en forvask. Det reducerer risikoen for, at der kommer ridser i malingen. En god metode er at bruge en specieludviklet shampoo. Man bruger skumlansen til at fordele et tykt lag forvask autoshampoo. Når hele bilen er dækket ind, lader du det sidde i 10 minutter, inden skummet begynder at tørre ud. Til sidst skylles af med rigelige mængder vand fra højtryksrenser. På denne måde sikrer du, at alt snavs og skidt er opløst fra bilen.

Hos Carbix kan du købe vores pakke til forvask, hvor du får både en Nilfisk Skumlanse samt Polar Blast Shampoo fra Autoglym.

Vask

Når du har forvasket bilen begyndes næste skridt – den egentlige vask. Her kan Polar Wash bruges, da det er en sikker og effektiv shampoo til bilen. Produktet blandes med vand – cirka 50/50 – og bruges sammen med højtryksrenser. Efter at have dækket bilen ind, vaskes bilen med håndkraft med en god vaskehandske eller svamp. Et godt tip er, at du starter fra toppen og arbejder dig nedad – så undgår du løbende vand og sæbe, hvor du allerede har været.

Prikken over i’et

Når bilen er vasket godt af er det tid til at sætte trumf på. Med Autoglym Polar Seal får bilen et beskyttende vokslag, som reducerer tørretiden og give et beskyttende lag til lakken. Produktet påføres med en skumlanse og skylles af, inden det tørrer skal bilen tørres over med en micro fiberklud eller vaskeskind. Det efterlader bilen med en flot glans, som er både snavsafvisende og højglans.

Hos Carbix kan du købe ovenstående vaskeprodukter fra Autoglym som en samlet pakke, der giver dig alle forudsætninger for en funklende flot bil.

Hvad med de beskidte fælge?

Når man tænker på, hvad ens dæk og fælge udsættes for, så er der ikke noget at sige til, at de skal have en god rens fra tid til anden. Det er trods alt det eneste på din bil, der altid har berøring med vejen. Forhåbentlig. Desuden er de forbundet med dine bremser, så de bliver udsat for lidt af hvert.

En god måde at arbejde med rengøring af fælge er med fælgrens. Her dækkes hele fælgen og dækket i en tyk, rensende skum, som gør det muligt at rengøre den stædige snavs på fælgende. En god skum til jobbet er Autoglym Fælgrens. Skummet udvider sig ved påføring og sætter sig fast på fælgen, så ingen dele af fælgen står udækket. Desuden skifter den farve, når den er klar til at blive vasket af – den er svær at bruge forkert. Det er dog vigtigt, at fælgen altid er kold. Hertil kan en speciel fælgbørste også bruges. Når dine fælge er rene og tørre, kan du forstærke rengøringen ved at bruge en fælgforsegling. En forsegling beskytter med mod fremtidig bremsestøv og andre partikler, så fælgene holdes rene længere. Sprøjt produktet udover dine fælge og lad sidde i en god times tid – herefter tørrer du alt resterende skum af med en klud. Voilá, så er de fælge rene for det næste stykke tid.

Hvordan sikrer du det gode udsyn?

Stenslag kan vi desværre ikke gøre meget ved hos Carbix,.                           

Til gengæld har vi en række af gode produkter, som sikrer, at du kan få et krystalklart udsyn fra din plads i bilen, så du ikke generes af snavs, insekter eller lignende. For god sigtbarhed er ikke blot en luksus, det er essentielt for din sikkerhed bag rattet, at du har god udsigt fra din bil. Fast Glass er et rigtig godt produkt til jobbet, da den sikrer hurtig og effektiv rensning af din rude og fjerner insekt-rester, snavs, fedt og fugleklatter. Brug blot rensen udvendigt og tør af med en god klud. Det kan du passende også gøre indenfor, så du får fjernet alt støv og snavs.