📦 GRATIS Levering: over 699,-

📦 Hurtig Levering: 1-3 hverdage

📦 Prismatch & fri retur: 14 dage

Mår Spray - Beskyt din bil mod skadedyr på 2 min

Mår Spray - Beskyt din bil mod skadedyr på 2 min

Christian Gram |

Mår Spray beskytter din bil mod skadedyr og vil i sidste ende spare dig for store og dyre værkstedsregninger. Ofte vil du ikke opdage, at din bil har haft besøg, før der opstår problemer i motoren eller når bilen begynder at lugte. Det er derfor vigtigt at  komme skadedyrene i forekøbet.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvorfor dit motorrum er den oplagte rede for skadedyr og hvilken skader de små behårede rovdyr kan medføre. Derudover, vil vi også se nærmere på Bardahls Anti Mår Spray, som kan beskytte din bil mod skadedyr på 2 min. 

Hvorfor er dit motorrum den oplagte rede for skadedyr?

Nu til dags anvender bilproducenter ofte fiskeaffald og andet organisk materiale til at lave ledningsnettet i din bil. Hvor dette er bedre for miljøet, har det også den negative effekt, at det tiltrækker mår, rotter og andre skadedyr, som begynder at spise af ledningerne. Et varmt motorrum er derudover også det ideelle sted for gnavere, at bygge reder, som er beskyttet fra naturen.

Undgå brugen af gift og dødelige værnemidler

Det kan for mange virke som en fristende løsning, at bruge gift eller andre værnemidler som dræber gnaverene. Du kan dog risikere at dyrene lægger sig til at dø steder i bilen, som du ikke kan nå ind til. Når dyrene derfra går i forrådnelse, giver det ikke kun bilen en frygtelig stank, men tiltrækker på sigt også flere dyr. 

Er bilen i farezonen selvom du bor i byen?

Unanset om du bor i byen, i forstæderne eller på landet tæt på skove og marker, vil din bil være i farezonen for at blive angrebet af gnavere. Det er derfor ikke et spørgsmål om, hvorvidt din bil kan blive indtaget af gnavere, men mere hvornår det er særlig vigtigt at beskytte bilen. Man oplever oftest at de fleste skader sker om foråret og efteråret. Det er typisk her hvor dyrene enten skal til at yngle, eller opbygger madkamre til vinteren. Dog er faren ikke direkte sæsonpræget hvilket betyder, man reelt set bør forebygge hele året rundt. 

Hvilken skader kan gnavere medføre?

Ødelagte ledninger, kortslutninger & brandfare: Ofte oplever man, at skadedyr spiser isoleringen, der dækker ledningerne. Dette kan medføre kortslutninger af motoren. De isoleringsrester som efterlades, kan også være antændelig, når bilen bliver varm. Derudover ser man ofte at mus og rotter bruger det isolerende stof i motoren som strøelse. Reden bliver derfor en stor sammensætning af isoleringsmateriale, ekskrementer, blade og kviste der fungerer som optændingsblokke i motorrummet.

Nedsat bremsevne: Udover kortslutninger og brandfaren, kan mus og rotter også forstyrre pedalmekanismerne i bilen. Madrester og kviste fra reden kan gå ind og sætte sig i pedalmekanismen, som i værste tilfælde vil påvirke din evne til at bremse ordentligt.

Dårligt indeklima: I takt med at din bil bliver overtaget af mus og rotter, vil madrester, ekskrementer og døde dyr gå i forrådnelse. Dette øger ikke blot risikoen for kortslutninger og antændelser, men ødelægger samtidig bilens indeklima. 

Hvordan kan en Mår Spray beskytte min bil?

En mårspray kan i store træk sammenlignes med en myggespray idet den udskiller en lugt, som frastøder alle gnavere - uden at give en dårlig lugt i motorrummet. En mårspray egner til brug mod alle gængse typer gnavere herunder: rotter, egern, mus, mår og lækat. Dermed forhindrer sprayen skader fra gnavere på ledningsnet, gummi- og plastprodukter (polstring, kabler, slanger, rør osv.).