📦 GRATIS Levering: over 699,-

📦 Hurtig Levering: 1-3 hverdage

📦 Prismatch & fri retur: 14 dage

En simpel guide til interiør rengøring

En simpel guide til interiør rengøring

Morten Gram |

En simpel guide til interiør rengøring

Du kender det godt. Dengang du fik din bil, stod den knivskarpt. Der var ikke en finger at sætte på panelerne, og du kunne køre en fuld plade spareribs på måtterne. Med tiden er det dog ikke helt det samme glansbillede. Støv og snavs finder alle de afkroge, det kan komme i nærheden af, sæderne mangler liv, og indeklimaet er ikke det bedste længere. Man foretrækker næsten at åbne vinduet, selv i vintertid.

Alt dette er der heldigvis råd for. Her kommer vores lille, hurtige guide til, hvordan du sikrer det bedste indeklima i din bil, ligesom du holder bilens udseende til et 10-tal.

Få styr på det helt basale

Det første skridt på vejen er en god oprydning. Papir, dåser, flasker og andre materialer, der ligger og flyder, både samler og afgiver fugt. Derfor kan du risikere, at ruderne dugger på indersiden, når du tænder din bil. Det er ligesom, når man sætter sig sjaskvåd ind i sin bil på en regnvejrsdag – duggen er der med det samme. Når du så har fået fjernet alt det overflydende rod, så er det på tide at støvsuge. Måtter, sæder, baggagerum – her skal du have dit fokus.
Til sidst i oprydningen tager du en god mikrofiberklud eller -handske, som du går alle overflader i kabinen igennem med. Man kan passende bruge en god interiør shampoo, som fjerner pletter og genstridigt snavs. Så har du et rigtig fint fundament til den videre rengøring.

Mere liv til lædersæderne

Lædersæder er skønt og giver en formidabel følelse af luksus.

Man kommer dog ikke udenom, at de også kommer med et vist ansvar i forhold til rengøring. Du ser tydeligt, hvornår læder bliver slidt eller får en kedelig farve – i værste fald en sprække. Det kommer af det daglige brug af bilen. De varme sommermåneder, hvor læderet føles varmere end en fadøl på festival. Dine passagerer og deres nye jeans med nitter. Eller børnene der fiser rundt på bagsædet. Der er heldigvis en løsning

Start med at skylde en mikrofiberklud og tør sæderne af, så de er helt rene. Først med lidt varmt vand blandet med læderrens, bagefter uden – så er sædet helt tørt. Herefter bruges en læderpleje, som beskytter læderet og holder det blødt gennem en blandet emulsion, som indeholder sæbe og naturlige olier. Det giver et blødt og smidigt læder, som forlænger levetiden på de gode egenskaber i læderet. Du kan købe den fulde pakke til en god rengøring af dine lædersæder på Carbix.dk.

Får at fastholde det her lækre resultat, så bør du gentage øvelsen årligt. Du kunne eventuelt bede dem, der står for det største slid, om at hjælpe til.

Spejlblanke ruder

Det bedste udsyn giver den bedste billist. Det siger sig selv. Derfor bør dine vinduer altid være en del af den regelmæssige rutine, så du sikrer din sikkerhed for dig og din familie. De fleste glasrensere til biler kan bruges både indvendigt og udvendigt, så du behøver ikke have et fuldt arsenal klar i garagen. En god ruderens fremstillet uden silikone og voks giver dig altid et godt resultat, uanset om du skal tage fedt pletter på indersiden, eller om du skal pukle med nogle stædige insektrester og mågeklatter på ydersiden. 

Få styr på dit indeklima

Bilen er et af de steder, hvor man tilbringer mest tid. Det påvirker indeklimaet en del, at man bruger bilen ofte og i mange forskellige situationer. Svedende hjem fra fodboldtræning. Når børnene skal hentes fra skole. Efter en tur i skoven med hunden. Alt dette påvirker bilens indeklima over tid og sætter sig i kabinen. Et nemt trick er en simpel kabine-luftfrisker eller lignende, som modvirker ubehagelig lugt fra dyr, fugt, sved, tobak e.l.

I disse tider, hvor forskellige former for influenza og andre vira påvirker os på mange måder, findes der ligeledes værktøjer til at komme dem til livs. Ved brug af forskellige desinfektionsmidler, som er certificeret i henhold til EN 1276 og EN 14476 standard, kan man sikre, at din bil er en sikker havn, når sygdommene raser. Dette kunne være med desinfektionsmiddel til airconditionsystemet, som fjerner mulige mikroorganismer, der ellers vil ligge og pumpe rundt i bilen. Du kan sikre, at 99,9% af skadelige bakterier og vira fjernes fra bilen hurtigt og effektivt. Det tager kun 20 min.

Desuden kan du bruge en antibakteriel rensevæske, når du gennemgår den basale pleje af bilen. Her sikrer du, at alle overflader renses for mikroorganismer, så du kan føle dig helt tryg ved at have familien i bilen.