📦 GRATIS Levering: over 699,-

📦 Hurtig Levering: 1-3 hverdage

📦 Prismatch & fri retur: 14 dage

Keramisk Coating - Hvorfor det bør interessere dig

Autoglym Keramisk Coating

Morten Gram |

En keramisk coating - også kaldet keramisk forsegling - er din bils redning mod ridser, rust og andre permanente skader. Din bil udsættes konstant for snavs og slid, det kan derfor være en hård og dyr affære at holde lakken ren og sund i længere tid ad gangen.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvad keramisk coating kan gøre af underværker for dig og din bil. I forlængelse heraf tager vi et kig på Autoglyms helt nye Ultra High Definition Keramisk Coating, der er det nyeste skud på stammen indenfor keramisk coating, som du selv kan påføre.  

Hvad er keramisk coating?

Keramisk coating er en langtidsvirkende belægning, som beskytter din bils lak mod skadende elementer som snavs og rust. Med en keramisk coating minimerer du den ydre slitage på din bil, og forlænger dermed dens levetid og kvalitet, uanset om du har en ny eller brugt bil.

Med keramisk coating beskytter du hele bilens overflade i længere tid.  I det lange løb vil en behandling spare dig for både høje udgifter på vedligeholdelse af bilen, såvel som vaskehal og polering. Her får du nemlig en bil, der ikke alene bliver afvisende over for snavs, vind og vejr, den bliver nemlig også så god som ny at se på.

Hvorfor behøver biler keramisk coating?

Som nævnt vil vejr, oxidering og flyverust unægteligt sætte sit præg på din bils lak, hvis ikke du er opmærksom på at forebygge og komme elementernes nedbrydende effekter i forkøbet. Det er her, den keramiske coating kommer ind i billedet.

Som bilejer er du formentlig opsat på at passe godt på din bil, og en coating af lakken vil gøre en stor forskel for både køreglæde og pengepung. Med en keramisk coating er du nemlig med til at vedligeholde et flot og stærkt ydre på din bil, og du skal ikke konstant tænke på at fjerne småpletter og begyndende rust.

Og hvad endnu vigtigere er, at du sparer en masse penge på vedligehold af lakken. Med en beskyttende lak vil der nemlig være langt mindre reparation og klargøring i det lange løb.

De 5 største fordele ved en keramisk coating:

 1. Gør din bil fri for snavs og flyverust
 2. Ekstra beskyttelse mod ridser
 3. Beskytter mod lakoxidering fra solens UV stråler
 4. Giver dig en skinnende ren bil
 5. Skærer markant ned på besøgene til vaskehallen

Se produktsiden: Autoglym Keramisk Coating

Hvor længe holder en keramisk coating?

Holdbarheden af en keramisk coating varierer ud fra en række faktorer. Elementer som vejr og klima har stor indflydelse på, hvor slidt din bils overflader bliver. Ligeledes vil måden du vasker din bil på have en stor påvirkning på forseglingens holdbarhed. Maskinvask og polering i en vaskehal er særlig hård ved din bils lak og slider derfor også meget på en keramisk coating. Ingen forsegling på markedet kan holde evigt og man bør være skeptisk overfor forhandlere som påstår, at deres forsegling holder i 2+ år.

Keramisk coating til alle typer biler

Ofte ses det, at bestemte produkter udelukkende egner sig til enten en ny eller brugt bil. Men en keramisk coating er god til alle slags biler og har åbenlyse fordele for både udseende og din pengepung.

Den nye bil

Med en helt ny bil er det selvfølgelig i din interesse at beskytte den og bibeholde ”nybils” looket så længe som muligt. Derfor er det uhyre vigtigt, at du passer godt på alle dele af bilen, indeni såvel som uden på.

En keramisk coating er således en rigtig god måde at bibeholde "nybils looket" og gensalgsværdien på. Det beskyttende lag sørger for, at din spritnye bil ikke ser slidt og brugt ud efter et halvt år.

Den brugte bil

En brugt eller gammel bil har lige så meget brug for vedligeholdelse og pleje som nye biler. Eftersom køretøjet har nogle år på banen, er korrekt pleje essentielt for bilens videre tilstand - og her er keramisk coating en gave til brugte bilers holdbarhed.

Når du giver gamle bil en keramisk coating, går du ind og beskytter lakken mod ting som slitage og ikke mindst rustskader, som er en højst uønsket, men ikke sjælden gæst hos ældre biler.

Med en forsegling vil du forlænge levetiden på din brugte bil, og dermed også opretholde en vis værdi af den. Et ekstra plus med keramisk coating er at du kan få en brugt bil til at skinne, som var den ny! 

Leasing bil

En leasing bil er i særdeleshed også en bil, man gerne vil passe godt på. Dette skyldes naturligvis, at lejeren gerne vil minimere ekstraudgifter på et klargøringscenter ved tilbagelevering af en leaset bil.

Her kan en behandling med keramisk coating være en rigtig god investering. Når lak og overflader er godt beskyttet på bilen, vil der være langt mindre at reparere og klargøre, når bilen skal afleveres tilbage.

For dig, som leaser en bil, kan det betyde en verden til forskel, og det vil kunne ses på regningen. Det kan sagtens spare sig at investere i en keramisk coating af en leaset bil, også selvom det ikke er din egen.

Autoglym UHD keramisk coating

Du har måske hørt, at en keramisk coating er en meget dyr behandling, og at værkstedet vil være nødt til at beholde din bil i mindst tre dage. Der er mange, der ikke kan undvære bilen så længe, og som måske heller ikke har plads i økonomien til en dyr behandling. 

Det er dog ikke ulemper du skal tænke på med Autoglyms keramiske coating. Her kan du nemlig klare påføringen hjemme i din egen garage, og du skal kun undvære bilkørsel i nogle timer.

  Autoglym keramisk Coating: Sådan gør du

  Du behøver ikke at være en avanceret hjemme-mekaniker for at give din bil en god og solid behandling af keramisk coating.

  Med Autoglyms guide kan du nemt og sikkert påføre behandlingen. Autoglym UHD keramisk coating kommer med alt hvad du skal bruge og kræver derfor ikke andet end hvad der følger med i pakken.

  Se Produktsiden: Autoglym Keramisk Coating

  Inden behandling

  Inden du går i gang, skal du sørge for, at din bil er tør og fri for urenheder. Du opnår det bedste resultat, hvis du inden da har vasket bilen med en bil shampoo, og udlignet ridser og ujævnheder med en passende polish eller lakrens.

  Når bilen er ren og tør, gnider du den ind i UHD Preparation. Dette vil fjerne alt overskydende voks og olie, som kan sidde på overfladen. Vær omhyggelig med at påføre produktet på alle områder, som skal have keramisk coating.

  Forbered dig på at arbejde i sektioner á ca. 50 cm x 50 cm. Så undgår du, at materialet tørrer forskelligartet.

  Autoglym UHD Ceramic Coating - trin for trin

  Selve behandlingen foregår i 5 trin:

  1. Begynd at påføre produktet med applikatoren. Så snart, du påfører det, vil det begynde at fordampe.
  2. Når du kan se, at der begynder at danne sig små perler, tørrer du det af igen med den medfølgende klud. På varme dage vil denne proces tage 1-2 minutter, og på køligere dage 3-5 minutter.
  3. Fortsæt hele bilen igennem i lige linjer. Vær forsigtig med ikke at påføre for meget Keramisk coating ad gangen.
  4. Når du har været hele bilen igennem, er det tid til at dobbelttjekke for eventuelle pletter, du kan have misset. Udfør samme procedure som før, hvis der er områder, der ikke har fået.
  5. Når du er helt færdig, skal du lade bilen stå i mindst 4 timer. Det er desuden vigtigt, at bilen i denne periode ikke er udsat for regn, støv eller andre nedbrydende elementer.

  Vær i øvrigt opmærksom på, at du helst skal undgå at vaske bilen i op til 24 timer efter UHD Ceramic Coating behandling. Sådan opnår du det bedste resultat.

  Når kun det bedste er godt nok

  Uanset om du har en ny bil, brugt bil eller leaset bil, kan du beskytte og vedligeholde bilens værdi såvel som køreglæden med en keramisk coating. Behandlingen er et formidabelt valg, når kun det bedste er godt nok til dig og din bil. 

  Læs mere om: Autoglym Keramisk Coating

  God fornøjelse.